Як вибрати тротуарну плитку для облаштування території біля офісу, магазину і кафе?

Ні для кого не секрет, що бруківка являється одним із найпопулярніших видів дорожнього покриття. Ще за часів Римської імперії дороги та площі були укладені обтесаним камінням. Деякі з них збереглися до цих пір, не втративши свого привабливого вигляду та функціональності. 

Проте, в теперішній час зовсім не обов’язково використовувати кам’яну бруківку для облаштування тротуарів. З кожним днем на ринку з’являються все нові кольори, форми та види тротуарної плитки. Але багато хто з нас помічав, що з часом перед магазинами та кафе покриття починає лущитись та тріскатись. 

Тож, як обрати найкращий варіант для облаштування території біля офісу, магазину чи кафе? Від чого залежить довговічність покриття? Сьогодні ми постараємося дати відповідь на ці та інші запитання.

Як обрати якісну тротуарну плитку?

Існує кілька способів перевірити якість матеріалу. Найчастіше ми звертаємо увагу на текстуру та колір плитки. Якщо фрагмент має плямисту текстуру з жовтуватими включеннями – це означає, що складові неякісні та було допущено помилку під час виробництва. В суміш потрапили частинки глини та піску. З часом, ці включення вимиються, що призведе до подальшого руйнування самої плитки. Крім того, вона повинна мати однорідний колір по всій поверхні.

Вибрати якісну тротуарну плитку можна і завдяки звуку. При легкому ударі двох фрагментів має лунати дзвінкий звук, що відображає дотримання технології та якісні складові. Якщо ж звук удару глуховатий та нечіткий, то така плитка – не найкращий варіант.

А щоб бути на 100% впевненими у якості тротуарної плитки – купуйте її в спеціалізованих магазинах. Наприклад, купити тротуарну плитку у Вінниці ви можете у салоні Меліус, який пропонує до вашого вибору величезне різноманіття видів плитки, бруківки та елементів дизайну. Крім того, салон надає від завода-виробника ПБГ “Ковальська” гарантію – 15 років на продукцію.

 Корисні поради стосовно вибору тротуарної плитки 

  1. Подумайте про функціональність покриття. Якщо ви укладаєте майданчик перед магазином чи офісом, то розмір чи форма плитки не вплине на функціонал. Але при облаштуванні літнього кафе зверніть увагу на плитку без фаски, наприклад Лайнстоун. Така плитка не дозволить столам та стільцям хитатися.
  2. Підбирайте колір плитки під загальний стиль вашого кафе, магазину чи офісу. Це одразу натякне вашим відвідувачам, що вони на правильному шляху. Крім того, ви можете викласти плиткою назву вашої компанії або навіть логотип.
  3. Визначіться наперед, чи будуть на покриття заїжджати автомобілі. Адже товщина тротуарної плитки також відіграє важливу роль. Якщо планується проїзд або стоянка легкових автомобілів – оберіть плитку не менше 6-х см товщиною. Але якщо планується періодичний в’їзд вантажних автомобілів – плитка має бути не менше 8-ми см.
  4. Пам’ятайте про естетику та безпеку. Не забудьте купити бетонні клумби з квітами або невеликий паркан, щоб відгородити ваших відвідувачів від проїжджої частини. 

Від чого залежить довговічність покриття?

Ви вже знаєте, як вибрати тротуарну плитку. Проте якість покриття залежить не лише від неї. Дотримання правильної технології укладання плитки також відіграє важливу роль. Насамперед, потурбуйтесь про відповідну “подушку” з гравію та піску під покриття. Якщо близько є водойми або грунтові води – використання геотекстилю також не буде зайвим. Старайтесь не економити на таких матеріалах, як пісок та цемент. Адже саме вони скріплюють фрагменти між собою.

Установка бордюрів чи поребриків також позитивно відображається на довговічності покриття. Звісно, на майданчику перед магазином чи кафе буде підвищене навантаження. А бордюр не дозволить полотну “розповзатись”. 

Вікторія

(067) 33-44-055

Менеджер  з продажу

Поділитися на facebook
Facebook
Поділитися на google
Google+
Поділитися на linkedin
LinkedIn
Інші записи
Фото Тротуарна плитка Колор Мікс у Вінниці від салону тротуарної плитки «Melius»

Плитка Колор Мікс: в чому особливість та чим відрізняється від інших

Тротуарна плитка сьогодні дуже популярна. Вона використовується для мощення території біля будинку, доріг, майданчиків, площадок. Сучасна вулична плитка надійна, міцна, естетична та економічно вигідна. Не

Фото купить тротуарную плитку. Салон тротуарной плитки Melius. Сходи з тротуарної плитки

Сходи з тротуарної плитки: як укласти?

Не дивлячись на невеликі розміри ганок та сходинки – найбільш важливі елементи для облицювання. На протязі всього року вони отримують велике навантаження: волога, перепади температур,